Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 22 aug 2019 om 20:18

Lucas Andersen is een Deense voetballer bij Ajax. Hij wordt gezien als een heel groot talent.

Jeugd

Andersen is op 13 september 1994 geboren in Aalborg. Daar speelde hij tot aan zijn 16e bij Aalborg BK. Ajax had wel oren naar de Deen. Die tot de dag van vandaag nog Ajax-speler is.

Ajax

In zijn eerste wedstrijd voor jong Ajax scoorde hij tegen FC Volendam. Zijn doelpunt werd gelijk uitgeroepen tot doelpunt van de maand. Tegenwoordig speelt Andersen regelmatig. In het seizoen 2012/2013 maakt Andersen zij debuut voor Ajax 1. Met nog 11 minuten te gaan loste hij Danny Hoessen af. Hij was met een schot op de paal nog dichtbij een doelpunt. Aan het begin van het nieuwe seizoen start Andersen in het beker duel met net als zijn debuut en eerste doelpunt voor jong Ajax tegen FC Volendam.In de 26e minuut zet hij Ajax ook nog is op een 1-0 voorsprong. De lastige wedstrijd die uiteindelijk met een verlenging beslist moest worden werd uiteindelijk met 4-2 gewonnen. Een paar weken daarna volgt ook het Champions League-debuut van Lucas Andersen. Tegen AC Milan valt hij in. Het werd uiteindelijk 1-1. Tegen FC Twente verovert hij een basisplaats die hij een paar wedstrijden zou vasthouden. Maar helaas voor Andersen zit hij nu vaak op de bank. Dat komt door dat er een speler van FC Barcelona is gehuurd: Bojan Krkic. Maar als die weer weg is maakt Andersen een grote kans.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lucas_Andersen&oldid=573766"